Nieuws van Vivace

Orfeo ed Euridice

Rodin 4

Hernieuwd concert van Orfeo ed Euridice in de St. Jan te Waalwijk

Op zondagmiddag 19 november 2017 om 14.30 uur brengt DGK Vivace enkele hoogtepunten uit de opera ‘Orfeo ed Euridice’ van Chr.W. von Gluck.

Orfeo ed Euridice (1762) is gebaseerd op het oeroude tragische liefdesverhaal uit de Griekse mythologie van Orpheus en Eurydice. De zanger Orpheus weet met zijn stem en snarenspel de wilde dieren te temmen en de stenen te bewegen. Zijn liefde voor de schone Eurydice is grenzeloos, maar op hun huwelijksdag sterft zij aan een slangenbeet. Orpheus kan in haar dood niet berusten; met zijn zang en lier weet hij de goden te bewegen zijn bruid weer uit het dodenrijk te laten gaan. Maar er is één voorwaarde: op die terugweg mag hij niet omkijken naar Eurydice, en zij mag niet weten waarom …

Kijk hier voor meer informatie.
Een goede muziekimpressie vindt u hier

De toegang is gratis, een vrijwillige financiële bijdrage kan gegeven worden bij het uitgaan van de kerk.

KERST MET VIVACE

Op zondagmiddag 10 december 2017 verzorgt het Drunens Gemengd Koor Vivace een kerstoptreden in Partycentrum Wijnand van Delft, Anton Pieckplein 73 te Drunen.
Dat wordt een mooi opwarmertje voor de komende feestdagen: in de vertrouwde sfeervolle ambiance kan het publiek alvast in de juiste kerststemming komen.
Onder leiding van dirigente Annemiek van der Niet brengt Vivace bekende en onbekende kerstliederen uit alle tijden en windstreken ten gehore. Onder meer diverse werken van Elgar, Rutter, Porter en Joubert. De liederen worden afgewisseld met poëzie, muzikale intermezzi en samenzang met het publiek.
Liesbeth Coppens zorgt voor de pianobegeleiding.
‘Kerst met Vivace’ belooft een informeel en gezellig samenzijn te worden.
Het kerstoptreden begint om 14.30 uur; de zaal is open vanaf 14.00 uur.
De entree bedraagt € 10,00 p.p., dat is inclusief koffie of thee vóór binnenkomst en een drankje en hapje in de pauze.
Vivace nodigt iedere muziekliefhebber in Drunen of daarbuiten van harte uit om deze opmaat naar het kerstfeest te komen meebeleven!
Reserveer tijdig, want het kan, net als vorig jaar, zomaar weer uitverkocht zijn!
Kaarten zijn te bestellen via de koorleden en via  www.dgkvivace.nl